O »hudobiji« iz vašega odziva (Dnevnik, 28. marca) naj mi bo dovoljeno citirati bistveni del mojega predloga, ki ga je uredništvo nekoliko spremenilo. Predlog se seveda ne (!) nanaša na javne uslužbence, ki so v tem trenutku najbolj izpostavljeni in obremenjeni, ne vem pa, ali se vanj lahko vključi tudi »nejavne« zaposlene. Prepričan pa sem, da bi se večina s solidarnostjo strinjala, saj se bo preštevilnim plača znižala za 100 odstotkov!

Spodaj podpisani znam izračunati, kaj pomeni 30 odstotkov, in vem, da vsi funkcionarji in javni uslužbenci niso v 60. plačnem razredu. Zato sem svojemu predlogu priložil predlagano tabelo znižanja po posameznih plačnih razredih, ki ni bila objavljena, uredniku pa bom hvaležen, če jo lahko prikaže vsaj na spletni strani Dnevnika.

Razkritje: sam sem že skoraj 14 let javni uslužbenec – na dobrih dvajset let podlage v gospodarstvu. Tudi zaradi ukrepov vlade RS iz leta 2013 (in ne iz leta 2008, kot se spominja gospa Voglar) imam nižjo plačo kot pred 14 leti. Pa lep pozdrav pozdrav v Krško.

Marko Kravcar, Tržič