Začetki delovanja Irene Povše segajo v leto 1986, ko je sodelovala v ljubljanskem Hard Core Kolektivu. Sodelovala je z večino slovenskih klubov in pustila močan pečat na slovenski in tuji alternativni koncertni sceni.

»Bila je izjemna promotorka, ki je z navdušenjem skrbela za promocijo mednarodnih in slovenskih bendov in prav z enako mero navdušenja skrbela za razvoj ljubljanske klubske koncertne scene. Nikoli ne bomo pozabili njene ljubezni do svojega občinstva, ki mu je predstavila širok žanrski razpon skupin, ter hkrati skrbela za povezovanje slovenskih glasbenih ustvarjalcev z mednarodno uveljavljenimi skupinami,« so zapisali v Škucu.

Po njeni zaslugi so v Ljubljani nastopili številni priznani izvajalci z alternativne scene. Med njimi Fugazi, NoMeansNo, The Fantomas, The Melvins, Mad Caddies, Lamb, The Mars Volta, Lydia Lunch's Big Sexy Noise, No Use for a Name, NOFX, Lagwagon, Caribou, Queens of the Stone Age, Me First and the Gimme Gimmes, Cherry Poppin' Daddies, Tindersticks in Mogwai.

Kolektiv ter članice in člani društva Škuc so se v zapisu Ireni Povše iskreno zahvalili tudi za »brezkompromisni angažma in za zavezanost viziji razvoja sekcije Buba, ki je zaznamovala Škuc in ljubljansko glasbeno podobo«.