V turbulentnih časih narašča število prevar. Pojavljajo se »blef« podjetja, ki na posojilo kupujejo produkte, nato pa bankrotirajo. Številna prevarana podjetja posojilno izgubo zaradi stečaja posojilojemalca odpišejo, čeprav so bila dejansko žrtve zločina. V prihodnosti bo verjetno prihajalo do vse več kreditnih goljufij, zato se morajo zavedati potencialnega tveganja, ki ga lahko predstavljajo novi in obstoječi poslovni partnerji. Poslovno tveganje lahko znatno ublažijo, če imajo ob pravem času na voljo prave informacije.

V času, ko je še posebno pomembno, da se izognejo poslovanju z visoko rizičnimi podjetji in goljufijam, lahko slovenska podjetja brezplačno uporabljajo rešitev Bisnode Mobile, ki ponuja vpogled v delovanje subjektov iz Slovenije, Hrvaške, BiH in Srbije prek mobilnega telefona. Uporabniki z njo dostopajo do zanesljivih, kakovostnih in preglednih informacij ter zmanjšajo tveganje pri svojem poslovanju. V mobilni rešitvi najdejo informacije o poslovnih partnerjih, med drugim kontaktne podatke in podatke o lastnikih, finančne podatke za vse tipe pravnih oseb, finančno in dinamično oceno, plačilni indeks in grafične trende finančnih podatkov za minula tri leta.

Rešitev Bisnode Mobile deluje tako, da uporabniki v mobilni telefon vtipkajo solidarnost.bisnode.si, izpolnijo vsa polja in si ustvarijo brezplačen dostop do regijskih poslovnih informacij. Storitev je dostopna 24 ur na dan, v običajnem delovnem času pa sta na voljo tudi brezplačna pomoč in svetovanje pri uporabi na telefonski številki 080 39 03 ali na e-naslovu support.si@bisnode.com.