Motorna žaga, kamen in alkohol

Glede na odredbo po izolaciji so policijska poročila o dogajanju po Sloveniji še vedno zelo pisana. Tako je v Vanganelu neki moški mladoletnemu sosedu grozil z ugasnjeno motorno žago, v nedeljo je soseda zaradi spora proti moškemu vrgla kamen, v Štorjah je nekdo iz skladišča s pohištvom ukradel tri vzmetnice, v Cerovcu pri Črešnjevcu pa je nekdo iz počitniških hišk odnesel kosilnico, samokolnico, signalno pištolo, hrano in alkohol. Prav mnogo tega je izginilo tudi iz kleti v Mostah. Časi so težki, ampak alkohol ni rešitev. Takšno lekcijo se je morda naučil tudi moški v Kranju. Nekega popoldneva je nekdo poklical na pomoč, da je ob cesti avto v prostem teku, plin da je pritisnjen do konca, voznik pa neodziven. Kaj mislite, da se je zgodilo? A) voznik je imel zdravstvene težave ali B) voznik je bil pijan in je omagal za volanom.

Kam v šoping po nove cunje?

Nikakor ne v Milano, kamor je ženke, po njegovem mnenju manj dovzetne za virus, še nedolgo tega pošiljal srbski minister, saj da bodo cene zaradi epidemije več kot ugodne. Trgovine so zaprte tudi pri nas, zato se morajo modno ozaveščeni prestopniki znajti na drugačen način. Novogoriški policisti so prejšnji teden obravnavali tatvino oblačil pred hišo v Kromberku. Nekdo je ponoči izmaknil žensko bundo fluorescentno zelene barve in kolesarska očala. Kranjski policisti so prejšnji petek ustavili dva avta, v katerih so bili trije sumljivi moški. V enem vozilu so našli več novih oblačil, za katere pa trojica ni znala pojasniti, od kod so se vzela. »Hm, to je bilo že tukaj, ko smo prišli v avto,« bi se lahko glasil izgovor. Zaradi suma, da so bile stvari ukradene, jih je policija zasegla.

Avto ukradel pred bolnišnico

Nepridipravi tudi v času izolacije ne spijo. In če nekateri ves svoj čas, znanje in energijo porabijo za pomoč drugim, to nikakor ne velja za vse. Zagrebška medicinska sestra je v nedeljo zjutraj po naporni 13-urni nočni izmeni (ne pozabimo niti na potres, ki je tisto jutro pretresel prestolnico) želela oditi domov, a njenega golfa ni bilo na parkirišču. Šokirana je poklicala policijo, upala na najbolje, a se pripravljala na najslabše. Izginil je namreč avto, vreden 13.000 evrov, ki ga niti še ni do konca odplačala. Mediji so ob objavi zgodbe tatu pozvali, naj avto vrne in tako vsaj delno popravi svoj nemoralni podvig. Mnogi pa so komentirali, da obstaja za ljudi, ki kradejo tistim, ki nam trenutno najbolj pomagajo, prav poseben krog Dantejevega pekla. Sosedi in znanci so zdravstveni delavki nemudoma ponudili svoja vozila za pot na delo, a njihove lepe geste niso bile dolgo potrebne, saj so ukradeni avto našli že v ponedeljek zvečer.

Reševanje pijanca z mostu

Po twitterju je te dni zakrožil posnetek tako zelo pijanega moškega, da je na mostu zgrešil pot za pešce in se pomotoma povzpel na jekleno konstrukcijo, kjer je sedem metrov nad tlemi in kar 20 metrov nad vodo zadremal. Na pomoč so mu nemudoma priskočili policisti, reševalci in gasilci, moški pa je bil tako zelo omamljen, da je reševalno akcijo z glasnimi sirenami avtomobilov prespal. Gasilci so upali, da se ne bo zbudil, preden mu namestijo reševalne vrvi, saj bi se lahko prestrašil in padel z mostu. Izkazalo se je, da je posnetek star, da je bil posnet leta 2013 v Srbiji in da je 28-letniku ime Ivan.

Cekini padajo z neba

V nizozemskem Den Boschu je v nedeljo v bloku izbruhnil požar. Bolj kot za lastno življenje je bilo 43-letniku mar za denar, skupno je namreč z balkona zmetal okoli sto tisoč evrov. Policistom je večino gotovine uspelo pobrati in shraniti v velikih plastičnih vrečah. Moškega so pridržali zaradi suma, da je požar podtaknil, preverili pa bodo tudi, od kod in na kakšen način je dobil toliko denarja. Denar res ne raste na drevesu. Očitno pa včasih pada z neba.