Rieflin je bil del seattelske in industrijske rock scene, bobnal je pri skupinah Ministry, Lard, Swans in Nine Inch Nails, leta 2003 pa so ga kot turnejskega in pozneje studijskega bobnarja k sebi vzeli R. E. M. Z njimi je bobnal vse do leta 2011, ko so tudi uradno razpadli, od leta 2013 do svoje smrti pa je bobnal za skupino King Crimson. Rieflin je bil bobnar na zadnjih albumih R. E. M., in sicer na Around The Sun, Accelerate ter Collapse Into Now.

Kot je zapisala njegova družina, je bil Rieflin domač tako na bobnih kot tudi na kitari, basu in klaviaturah, izkazal se je tudi kot skladatelj in producent.

Skupina R. E. M. je na družbenih omrežjih zapisala, da je bil Rieflin več let hrbtenica skupine. Od Rieflina so se poslovili tudi člani njegove zadnje skupine King Crimson, tako kot tudi Krist Novoselic iz skupine Nirvana, ki je za Rieflina napisal, da je bil pokončna osebnost in odličen glasbenik.

Poleg nastopanja v skupinah je bil Rieflin priljubljen tudi kot bobnar za posamezne nastope ali projekte. Tako je na primer bobnal v skladbi Taylor Swift The Last Time kot tudi na nekaj skladbah skupine The Humans.