Med tremi okuženimi naj bi bil tudi policist iz Slovenije.

Danes je umrl en bolnik v Splošni bolnišnici Celje in en v Kliniki Golnik, v četrtek pa sta prav tako umrli dve osebi. Z zdravljenja v bolnišnici so se vrnili trije, med zdravljenjem v bolnišnici so za posledicami okužbe umrli štirje stanovalci, so zapisali na spletni strani.

V celjski bolnišnici sta v četrtek in danes umrla oskrbovanca Doma starejših občanov Šmarje pri Jelšah, v Kliniki Golnik pa je danes umrla ena oseba. Po navedbah Ukoma gre za starejše osebe s pridruženimi boleznimi.

Kot so navedli na spletni strani Doma starejših občanov Metlika, so med zdravljenjem v bolnišnici za posledicami koronavirusa umrli štirje njihovi stanovalci. Štirje naj bi tako bili iz doma Šmarje pri Jelšah, umrl pa je tudi 67-letnik, ki je imel več pridruženih bolezni.

V četrtek so našteli 70 novih okužb z novim koronavirusom, skupaj je v Sloveniji tako potrjenih 632 primerov. Do četrtka so opravili 18.369 testiranj, samo v četrtek 1075. Hospitaliziranih je bilo 90 oseb, 22 jih je bilo na intenzivni negi, je objavila vlada.

Okuženi bolnik v UKC Maribor sprejet na beli oddelek

Mariborski UKC je svoje prostore razdelil na tri oddelke. Na rdečem oddelku se nahajajo bolniki okuženi z novim koronavirusom, na belem so bolniki, ki se zdravijo za drugimi boleznimi, sivo območje pa je vstopni center.

Kljub previdnostim in ločevanju bolnikov s koronavirusom,pa se jim je zgodilo, da je okuženi bolnik vstopil na belo območje. Bolnik je na dan vstopa negativen na virus, naslednji dan pa je test pokazal pozitivno, so sporočili iz UKC Maribor. Kot pa zatrjujejo sami, so na situacijo dobro pripravljeni.

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom tudi v Slovenski vojski

V Slovenski vojski so potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Pripadnike, ki so bili v stiku z okuženim, so že identificirali in testirali. Vsi testi na okužbo s koronavirusom so bili negativni. Razkužili so tudi prostore, v katerih se je okuženi nahajal, so zapisali na spletni strani Slovenske vojske.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske (SV) se zavedajo, da morajo najprej zaščititi sebe, da bodo lahko pomagali drugim, zato je za preprečevanje širjenja virusa izjemno pomembno upoštevanje preventivnih ukrepov. Zato so strokovni organi pripravili usmeritve in priporočila za preprečevanje širjenja okužbe. Vzpostavili so varne oblike dela in odsotnosti ter organizirali delo v času trajanja epidemije, so navedli v SV.

Prilagodili so tudi psihološko podporo za pripadnike SV in njihove družinske člane. Pripadniki veterinarske enote izvajajo preventivno dejavnost s področja dezinfekcije prostorov in opreme ob rotacijah pripadnikov, ki opravljajo naloge pri varovanju meje, in po prevozih, ki jih SV zagotavlja za druge državne organe.

V samoizolaciji štirje okuženi iz soboške bolnišnice

V soboški bolnišnici so v sredo potrdili četrto okužbo z novim koronavirusom pri tam zaposlenem, testi sodelavcev, ki so bili z njim v stiku, pa so negativni. Tako kot preostali trije okuženi v bolnišnici je tudi slednji v samoizolaciji, njihovo stanje pa je stabilno oziroma nimajo večjih težav.