Kot je poročala nemška tiskovna agencija DPA, bodo nemški udeleženci lige prvakov oblikovali skupni premostitveni finančni sklad, iz katerega bodo lahko črpali klubi prve in druge nemške lige, ki jih je najbolj prizadela kriza. Omenjena bogata četverica bo v tem nevsakdanjem in hvalevrednem dejanju solidarnosti redistribuirala 12,5 milijona evrov iz naslova domačih televizijskih pravic, 7,5 milijona evrov pa bo šlo iz njihovih lastnih rezerv. Krovna nemška nogometna federacija DF bo nato poskrbela, da bo denar šel v prave roke, torej tistim klubom, ki ga najbolj potrebujejo.

»Ta pobuda še enkrat kaže, da solidarnost v bundesligi ni zgolj beseda. Izvršni odbor DFL se bi rad v imenu naše družine klubov zahvalil štirim nemškim predstavnikom v ligi prvakov,« je sporočil prvi mož nemške zveze Christian Seifert.

V Nemčiji so zaradi pandemije do 30. aprila zaustavljene vse aktivnosti na igriščih. Sezono 2019/20 bodo skušali nadaljevati in končati poleti. Številni klubi so se znašli v nezavidljivem položaju. Če sezone ne bo mogoče končati, bo tudi manj sredstev iz televizijskih pravic. Tudi, če bodo skušali sezono izpeljati do konca, pa bodo tekme verjetno potekale pred praznimi tribunami, kar pomeni, da ne bo zaslužka od prodanih vstopnic in ostalih izdelkov.