Ukrep bo v veljavo stopil v soboto. Prepovedan pa bo tudi tranzitni vstop, za katerega ni potreben vizum.

Izjema bo med drugim veljala za diplomatske vizume. Tisti, ki želijo na Kitajsko iz nujnih gospodarskih, znanstvenih ali tehnoloških aktivnosti ter iz humanitarnih potreb, pa lahko še vedno zaprosijo za vizum, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napovedali tudi drastične omejitve mednarodnih letalskih povezav

Kitajska bo drastično omejila mednarodne letalske povezave in na tak način skušala zajeziti število novih okužb z novim koronavirusom iz tujine, so danes sporočile kitajske oblasti za civilno letalstvo.

Iz Kitajske bo tako vzpostavljena samo ena letalska povezava na teden v vsako od držav. Prav tako bodo mednarodne letalske družbe dobile dovoljenje zgolj za eno povezavo, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še sporočili pristojni. Uvedli so tudi omejitve za število potnikov na letalih, ki letijo iz in na Kitajsko. Na letalih naj bi jih bilo samo 75 odstotkov od polnih zmogljivosti.

Na Kitajskem že dva dni zapored niso zabeležili nobenih novih domačih okužb z novim koronavirusom. Hkrati je število uvoženih okužb preseglo številko 500; večinoma gre za kitajske državljane, ki so se vrnili v domovino.

Številna kitajska mesta, kot sta Peking in Šanghaj, so že uvedla obvezno 14-dnevno karanteno za vse, ki pridejo iz tujine.

Za ta teden je bilo skupno napovedanih 1073 povratnih mednarodnih potniških letov na Kitajsko.