Iz rezidence princa Charlesa so v sredo sporočili, da se je prestolonaslednik okužil z novim virusom. Dodali so, da ima blage simptome in da sta s soprogo Camillo, ki ni okužena, v samoizolaciji na svojem domu na Škotskem. Princ je danes kot običajno delal iz svoje pisarne. V zadnjem dnevu pa je prejel številna sporočila z lepimi željami, poročajo tuje tiskovne agencije.

So se pa na Otoku pojavili dvomi, kako da so 71-letnega Charlesa testirali, več milijonov zdravstvenih delavcev pa ne. Državni sekretar je na vprašanje novinarjev pojasnil, da je po njegovem vedenju kazal princ simptome, njegovo stanje pa je izpolnjevalo pogoje za testiranje. "Valižanski princ ni preskočil vrste," je dejal Argar za britansko televizijo Sky News.

Glede na spletno stran škotskega nacionalnega inštituta za zdravje večino ljudem z blagimi simptomi svetujejo, da ostanejo doma in jih ne testirajo.

So pa tudi škotske zdravstvene oblasti sporočile, da so imeli klinične razloge, zakaj so testirali princa. Glede na vir v bližini palače so ga testirali zaradi starosti in njegove pretekle bolezni.

Covid-19 je ogroža predvsem za starejše osebe in tiste z zdravstvenimi težavami. Da bi pred virusom zaščitili kraljico Elizabeto II., se je monarhinja prejšnji teden preselila v rezidenco v Windsorju, kjer se ji je pridružil njen soprog, 98-letni princ Philip. Charles je bil sicer nazadnje v stiku s svojo materjo 12. marca.