Oba nemška nogometna velikana sta sporočila, da so se za znižanje plač odločili, da bi lahko finančno pomagali preostalim zaposlenim v klubu. S tem sta sledila zgledu nekaterih preostalih nemških prvoligašev. Predvsem Union Berlinu, kjer so se igralci v celoti odrekli plačam in Borussii Mönchengladbach, ki se je za znižanje plač ekipi odločila že minuli teden.

Kot piše BBC, bodo zvezdniki Bayerna v naslednjih nekaj mesecih prejemali 20 odstotkov nižje plače, delu le te pa se bodo odrekli tudi igralci Borussie Dortmund. Kar nekaj nogometašev nemškega prvaka je sicer v teh dneh že dokazalo, da imajo precejšen socialni čut. Tako je Robert Lewandowski bolnišnicam v Nemčiji daroval milijon evrov, njegova soigralca Leon Goretzka in Joshua Kimmich pa sta ustanovila posebno fundacijo za boj proti kornavirusu, prav tako pa v dobrodelne namene donirala vsak po pol milijona evrov.

Podoben ukrep kot nekateri nemški prvoligaši so poskušali uvesti tudi pri zagrebškem Dinamu. Ta je želel nogometašem, stroki in drugim zaposlenim v klubu znižati plače za tretjino za naslednjih šest mesecev, a je moštvo, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, predlog zavrnilo.