Tone Vogrinec je bil od nekdaj velik športni navdušenec. Nekoč, ko je bil alfa in omega slovenskega alpskega smučanja, je tekme živčno spremljal v ciljnih arenah in večkrat poskrbel tudi za odmevne stave. Zdaj, ko je v pokoju, tekme gleda iz domačega naslanjača, včasih pa se odpravi tudi na prizorišča različnih športnih dogodkov. Seveda smučarskih, a tudi drugih. Pri spremljanju športa pa je zavzet.

»Skoraj ni športa, ki ga ne bi spremljal. Na primer svojo ljubezen iz mladosti – jadranje, kajak na divjih vodah in rokomet, ki sem ga igral 15 let. V zadnjem času uživam v moški in ženski odbojki, to je krasen šport, ki nima direktnega kontakta, kot je v rokometu, ki je postal zelo grob. V mojih časih je bil v tem smislu rokomet bolj podoben košarki. Ker sem bil 26 let lastnik jadrnice, s katero sem prekrižaril Jadransko morje, mi je še vedno zelo pri srcu tudi ta šport. Vesel sem, ker je Mariborčan Žan Luka Zelko dosegel olimpijsko normo,« je dejal Tone Vogrinec.

Med njegove najljubše športe seveda spadajo tudi alpsko smučanje, ki mu je posvetil več desetletij, in smučarski skoki. Je tudi nogometni navdušenec, živi le nekaj metrov od stadiona Ljudski vrt v Mariboru, pri srcu sta mu tudi Mura in Liverpool zaradi karizmatičnega trenerja Jürgna Kloppa. Nogomet gleda po televiziji, razen reprezentance, ki jo najraje spremlja na stadionu. S prijatelji je bil tudi na svetovnem prvenstvu leta 1994 v Združenih državah Amerike in 1998 v Franciji.

Redni gost smučarskih tekem

Ko gre za smučarske tekme, pravi, da »koristi minulo delo«. Udeležuje se tekem, na katere ga povabijo. Seveda v Kranjski Gori in na Pohorju, reden gost je tudi v Schladmingu in Alti Badii. Ko gre za smučanje, je jasno, kateri imeni sta v zadnjih letih v Sloveniji v ospredju. »Ilka Štuhec je izredno dobra tekmovalka, ampak po poškodbah je imela slabšo sezono. Je pa eksplodiral Žan Kranjec, in to v paradni disciplini alpskega smučanja. Je relativno mlad in bo še krojil svetovni vrh v veleslalomu, morda tudi v slalomu. Ker je tako dober smučar. V zadnjem času je bil osredotočen na veleslalom, sčasoma bo pa moral dodati še eno disciplino.«

Z naštetimi športi seznam panog, ki so Tonetu Vogrincu še posebno ljube, ni izčrpan. Zelo rad ima tudi tenis in je že bil v Wimbledonu in na Rolandu Garrosu. »Navijam predvsem za tiste, ki prihajajo z območja nekdanje Jugoslavije, seveda tudi za Novaka Đokovića. Malo je športnih navdušencev, ki ne bi občudovali Rogerja Federerja, tudi jaz ga,« je dejal in pristavil, da v ženski konkurenci zmage še posebno privošči Simoni Halep. »Tudi zato, ker je Mima Jaušovec tesno povezana z njeno menedžerko Virgino Ruzici,« je dodal Tone Vogrinec, ki se s športom še vedno ukvarja tudi sam. Igra golf, sicer pa začenja pisati knjigo o svojih dogodivščinah iz obdobja, ko je vodil slovensko alpsko smučanje. Želi si, da bi bila knjiga objavljena okrog njegovega 80. rojstnega dne, čez dve leti.