Prvič je sanje skušal uresničiti na predsedniških volitvah leta 1992, ko je sicer že po prvem krogu z naskokom zmagal Milan Kučan, Jelko pa je zaostal še za gorenjskim političnim konkurentom Ivom Bizjakom, piše v novi številki Nedeljskega dnevnika Aleksander Lucu.. Ob izidih je bil precej užaljen, kajti takratna leva politična opcija, Kacin je bil član Demokratske stranke, ki se je dve leti kasneje združila v LDS, je več glasov namenila Kučanu, nekaj dodatnih pa mu jih je vzela še ena Gorenjka, Darja Lavtižar Bebler, ki se je na koncu uvrstila na peto mesto med osmimi kandidati.

Z dokaj dobrim ugledom na levici, s podporo Janeza Janše in z glasovalno robotiko SDS (kar ima tiho obljubljeno) bi po narcisoidnem manekenskem predhodniku Jelko Kacin lahko 20 let kasneje gladko zmagal. Takoj pa se pojavi večni »toda« pri Janezu Janši, kajti kljub Kacinovemu udinjanju se v SDS že zdaj premleva sanjska želja, da bi imeli predsednika vlade in predsednico(!) države, saj kandidatk ne manjka, od Rosvite Pesek s Prifarskimi muzikanti do profesorice matematike in fizike Jelke Godec, zdaj državne sekretarke na ministrstvu za zdravje iz Šentjurja pri Celju, ki bi bila kot predsednica s tremi otroki pravi lik slovenske korajžne matere. Jelko Kacin bo res imel rahle težave, kajti velja prepričanje (kot v ZDA), da je v Sloveniji čas za predsednico, toda dobro obračunavanje s koronavirusom mu kljub vsemu lahko prinese prednost. V startnih blokih na mesto predsednice so sicer še evroposlanka Ljudmila Novak (popolnoma jasno ji je, da so pri sestavljanju sedanje vlade najbolj izigrali prav NSi, na kar je dolgo opozarjala), bivša evrokomisarka Violeta Bulc, ki v Bruslju ni zapustila nobenega vonja, ter od vseh najodločnejša, ko se nameri osvojiti želeni cilj, in zdaj uspešna diplomatka Marta Kos. Bo pa tudi o kandidatih za predsednika države odločala trenutno še popolnoma neformalna skupina, ki se je namenila na slovensko prizorišče pripeljati imena, še nikdar umazana v politiki. Prav v zagati s koronavirusom se namreč kažeta popolna katastrofa in neznanje privilegiranih s strankarskimi zaslugami, ki sedijo na vrhovih gospodarskih, trgovinskih in sindikalnih združenj ali celo na inštitutih. Njihova popolna nevednost daje mogočnega vetra v Kacinove govorniške bravure, obenem pa omogoča, da Slovenijo zastrašuje SDS tako ljuba formacija trojka, ki ji je dal Janez Janša proste roke – Aleš Hojs, Žan Mahnič in Vinko Gorenak.

Nadaljevanje v tiskani izdaji ali mobilni aplikaciji Nedeljskega dnevnika.

Pri odpadkih smo najboljši v Evropi

Še več zanimivih člankov – denimo o tem, kaj o koronavirusu meni infektolog prof. dr. Franc Strle, kje je Slovenija na področju samooskrbe, kaj je naši novinarki povedala Zagrebčanka, ki je doživela močan potres, kako poteka delovni dan v tovarni za ravnanje z odpadki v Ljubljani, kaj svetuje legendarna ilustratorka Marlenka Stupica svoji nadarjeni vnukinji Hani Stupica... – pa v tokratni tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika pri vašem prodajalcu časopisov ali na mobilni aplikaciji Nedeljski dnevnik.