V podjetju McDonald's Slovenija so v nedeljo, 15. marca, zaprli vrata vseh svojih 20 restavracij po celi Sloveniji in tako ostali s polnimi skladišči živil, pripravljenih za nemoteno obratovanje restavracij. Odločili so se, da vso hrano s krajšim rokom uporabe donirajo lokalnim ustanovam v krajih, kjer se nahajajo njihove restavracije. Hrano so podarili humanitarni organizaciji Anina zvezdica, Domu pod gorco Maribor, Stanovanjski skupini Val iz Kopra, Rdečemu križu Celje, domu upokojencev v Kranju, Rdečemu križu Koper, Rdečemu križu Novo mesto, Domu za varstvo odraslih Velenje, Civilni zaščiti in Kriznemu centru za mlade Nova Gorica, CSD Kranj in Medgeneracijskemu centru Bled.

Podjetje je zaradi odloka o zaprtju restavracij sicer na čakanje poslalo 95 odstotkov svojih zaposlenih, na delovnih mestih pa obdržalo le peščico zaposlenih, ki v Ljubljani in Mariboru po naročilu pripravljajo jedi, ki jih nato dostavljata podjetji eHrana in Wolt.