NBA zvezdnik se je svojim oboževalcem oglasil na družbenem omrežju Instagram in razkril, da je s koronavirusom okužena njegova mati, katere zdravstveno stanje se je močno poslabšalo. Kot je dejal, so jo morali zdravniki zaradi tega priklopiti na respirator, pozneje pa jo dati celo v umetno komo.

»Ni se počutila najbolje. Imela je visoko temperaturo, ki se ni znižala niti po jemanju zdravil. Njena pljuča so vse bolj pešala, kašelj pa je bil vse hujši. Njeno zdravstveno stanje se je poslabšalo pred našimi očmi. Mislili smo, da ji bo vsako naslednje zdravilo pomagalo. A moja mama je najmočnejša ženska, ki jo poznam in vem, da bo bolezen premagala,« je razkril Towns.

Poleg košarkarjeve mame se je sicer okužil tudi njegov oče, ki pa je bolezen prebolel brez večjih težav, zato član Minnesotte svoje rojake poziva, da virusa jemljejo z vso resnostjo. »Te bolezni ne smemo jemati zlahka. Prosim vas, da zaščitite svojo družino, svoje najdražje, svoje prijatelje in tudi sebe. Držite se primerne razdalje od ostalih ljudi in ne zadržujte se na mestih, ki so obljudena. Ta bolezen je smrtonosna,« je med drugim dejal Towns, ki je bil med nagovorom navijačem večkrat na robu solz.