Kranjskogorske policiste in gorske reševalce iz Mojstrane so v torek svojci obvestili, da pogrešajo planinca. Pogrešani planinec se je iz Mojstrane odpravil proti Dovški Babi, svojcem pa se ni oglašal na telefon. Reševalci so moškega razmeroma kmalu izsledili. S planincem je bilo vse v redu, svojcem se ni javljal zaradi slabega signala.

Ob tem pa policisti ponovno poudarjajo, da trenutno vreme in epidemiološka situacija nista primerni za odhod v gore.

Opozorili so predvsem na težave pri morebitnem reševanju. Pomoči ne odrekajo nikomur, a na prvo mesto postavljajo varnost reševalcev in policije, so zapisali. V slabšem vremenu pa bi se tudi morebitno reševanje zelo zavleklo, so zapisali na Policijski upravi Kranj.

PZS poziva k zaprtju naravnih plezališč

V Planinski zvezi Slovenije so zaradi epidemije novega koronavirusa pozvali planinska društva, odseke in druge skrbnike naravnih plezališč, ki tega še niso storili, da jih do nadaljnjega zaprejo, obiskovalce pa k doslednemu upoštevanju ukrepov. Le z odgovornim ravnanjem pripomoremo z zajezitvi širjenja epidemije in zmanjšamo tveganje za nesreče.

Planinska zveza Slovenije (PZS) na splošno poziva vse planince, alpiniste, plezalce, turne smučarje in kolesarje ter druge obiskovalce in ljubitelje gora, naj se glede na trenutne razmere odpovejo vsem aktivnostim na prostem, ki bi lahko botrovale nepotrebnim nesrečam in še dodatni obremenjenosti reševalnega in medicinskega osebja.