Poskočni muzikant pekel pico oblečen v babico

V na novo pridobljenem prostem času znani počnejo različne stvari. Dejan Krajnc iz narodno-zabavne skupine Poskočni muzikantje se je na primer odločil, da zamenja vlogo s svojo babico Ano in speče pico. Da bi bila zamenjava vlog čim bolj učinkovita, sta z babico zamenjala tudi oblačila; moramo pa priznati, da je zamenjava precej bolje videti pri gospe Ani kot pri Dejanu. Kot je zapisal klarinetist, sta v svoji družini z zamenjavo vlog povzročila kar nekaj zmede, saj sta se v zamenjanih oblačilih in imenih dobro ujela. Upamo, da gospo Ano kmalu vidimo tudi na odrih.

View this post on Instagram

Ker živimo skupaj z babico, sva situacijo izkoristila za to, da za en dan zamenjava vlogi in... 👵👨⁣ ⁣ ... prvič v življenju spečeva pizzo!⁣ ⁣ Stilska preobrazba je v družini povzročila precej zmede... saj sva se v zamenjanih oblačilih in imenih kar ujela 😂⁣ ⁣ Kako pa se zdi vam, a sva zadela?⁣ ⁣ Vsi tisti, ki tako kot jaz, živite s starimi starši in se kontaktu ne morete izogniti - poskrbite za varnost in higieno! ⁣ ⁣ Ampak tudi ne pustite, da stresni dogodki in skrbi zamajejo vaš dom...⁣ ⁣ Vsak trenutek preživet v skrbeh, je izgubljen trenutek... vsak moment veselja, radosti in sreče ter zabave pa pomeni popolnost 👌⁣ ⁣ Hvala babi Ana, za popoln dan! ☺️

A post shared by Dejan Krajnc (@dejan_krajnc) on

Vplivnica potratno s toaletnim papirjem

Šal o tem, kaj ljudje počnejo s svojimi zalogami toaletnega papirja, je te dni na pretek. Nekateri iz papirja zidajo sobne trdnjave, igrajo nogomet ali se na kak drug način šalijo na račun tistih, ki so precenili svoje straniščne potrebe v času karantene. Straniščno šalo si je privoščila tudi vplivnica in nekdanja članica druge generacije Foxy Teens, Nika Krmec. Ta je na svojem profilu objavila fotografijo, na kateri je s toaletnim papirjem označila sredino ceste, ob tem pa dodala, da ji je rolica papirja končno prišla prav. Prepričani smo, da so si številni vozniki oddahnili.

Ines Erbus sesa že od 90. let

Na račun opravkov v karanteni se je pošalila tudi Nikina kolegica iz skupine Foxy Teens Ines Erbus. Ta je združila trend objavljanja fotografij domačih opravil z izzivom, v katerem ljudje objavljajo svoje stare fotografije. Objavila je fotografijo, v kateri kot nekajletna deklica sesa stanovanje, ob njej pa pripisala, da jo je do tega pripravila karantena. Fotografija je neprecenljiva tudi kot modni dokument, saj ima Ines na sebi tri temeljne elemente otroške mode devetdesetih let prejšnjega stoletja: ogromne copate z risanim junakom, pisan pleten pulover in seveda lase, spete v palmo.

Jan Plestenjak v kamero zre še bolj dramatično

Medtem ko se nekateri v karanteni zabavajo, so se drugi ob izrednih razmerah zazrli vase. Jan Plestenjak, ki na svojem profilu redno objavlja avtoportete in jih opremi s kakšnimi svojimi verzi, to prakso nadaljujejo tudi v času pandemije, le da se zdi, da so njegovi pogledi v kamero bistveno bolj dramatični kot prej. V enem od zadnjih je k sliki pripisal: kdo ve, kaj bo jutri/ bova še želela šteti skupaj zvezde in oblake/ bova dihala kot eden/ v pesek risala korake. V tistem izpred enega tedna pa tudi, da naj ne pozabimo na ljudi, ki bodo v hudi stiski.

Inja Zalta prosila za pomoč

Ena od tistih, ki so se v času pandemije znašli v stiski, je tudi slovenska igralka Inja Zalta, zvezdnica serije Usodno vino. Zaradi karantene so v Los Angelesu, kjer trenutno živi, odpovedali vsa snemanja, ker pa ima delovni vizum samo za igranje in manekenstvo, si ne more najti drugega dela. Izgubila je stanovanje in ne more se vrniti domov, zato je svoje sledilce prosila, da ji pomagajo in da bo zadostoval tudi kak evro. Na igralkino pobudo se je na srečo odzvalo kar nekaj ljudi, upamo pa, da je zlonamerni komentarji, ki so pospremili njeno prošnjo, niso preveč prizadeli.

Borut Pahor sam “čila”

Medtem ko vlada v času pandemije bolj ali manj opozarja na resnost razmer, se je predsednik države Borut Pahor odločil, da ga izredne razmere ne bodo pretirano obremenjevale. Zadnje dni tako objavlja še bolj optimistične fotografije kot sicer. Na eni se na primer sonči in skrbi za vitamin D, ob čemer poudarja, da na soncu »čila« sam. Številne je ta objava precej razburila, saj se jim zdi, da naloga predsednika države ni, da se sonči, temveč da pomaga pri reševanju težke situacije, v kateri se je znašla država. Mi pa smo veseli, da se je predsednik očitno odločil, da opusti solarij, in se »lovljenja barve« loteva na naraven način.