Na NIJZ so danes do 10. ure sporočili 480 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega 168 iz osrednjeslovenske, 89 iz savinjske, 60 iz jugovzhodne Slovenije, 47 iz podravske, 31 iz gorenjske, 19 iz koroške, 16 iz primorsko-notranjske, 13 iz pomurske, 12 iz obalno-kraške, sedem iz zasavske ter po šest iz goriške in posavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov.

Največ obolelih je v starostni skupini med 25 in 34 let (96), sledijo stari od 45 do 54 let (91). Do ponedeljka opolnoči so na okužbo s sars-cov-2 testirali skupno 14.870 oseb, podatkov o številu danes testiranih pa še ni.

V ljubljanskem UKC 39 hospitaliziranih, v mariborskem 13

Na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana imajo danes po besedah predstavnice Tadeje Kotar hospitaliziranih 39 bolnikov z okužbo z novim koronavirusom, od tega jih je osem v intenzivni enoti. Število bolnikov v intenzivni enoti ostaja enako kot v ponedeljek, skupno število bolnikov s covid-19 pa je večje za sedem oseb.

Raste tudi število hospitaliziranih bolnikov z okužbo z novim koronavirusom v UKC Maribor, pri čemer je en več v intenzivni enoti. Trenutno imajo 13 hospitaliziranih bolnikov s covid-19, od tega so zdaj že trije v intenzivni enoti. Dan prej je bilo hospitaliziranih 11 bolnikov, od tega sta bila dva v intenzivni enoti.

Še vedno pa se zmanjšuje število zaposlenih v UKC Maribor, ki so zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov preventivno v domači izolaciji. Takšnih je trenutno 67, nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih ne zaznavajo, so danes sporočili iz tega kliničnega centra.

Zaporom in prevzgojnemu domu priskrbeli večje število zaščitne opreme in razkužil

Ministrstvo za pravosodje je v sodelovanju z upravo za zaščito in reševanje zaporom in prevzgojnemu domu doslej priskrbelo večje število rokavic, razkužil, mask in druge zaščitne opreme. Zaposlenim so ponudili tudi psihološko pomoč. Na ministrstvu zagotavljajo, da je zdravstvena oskrba v zavodih ustrezna. Zaprte osebe po zagotovilih ministrstva v zaporu dobivajo hrano, ki zadošča za ohranitev njihovega zdravja in popolne telesne sposobnosti. Hkrati pa v zaporu po navodilih zdravnika in v skladu z možnostmi zagotavljajo vse potrebne aktivnosti za ohranitev zdravja obsojencev.