Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. V sredo bo pretežno oblačno, le na Primorskem občasno delno jasno. Predvsem v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

Opozorilo: Predvsem v Vipavski dolini lahko najmočnejši sunki burje občasno dosežejo hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

Obeti: V četrtek bo oblačno. Na Primorskem bo povečini suho, še bo pihala zmerna do močna burja. Drugod bo sprva snežilo, popoldne pa bo sneg po nižinah začel prehajati v dež. V petek bo dež v notranjosti postopno ponehal, burja na Primorskem bo slabela.

Vremenska slika: Nad severovzhodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad južnim Jadranom pa plitvo ciklonsko območje. Od severovzhoda priteka k nam mrzel in postopno vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih južno in vzhodno od nas oblačno z rahlim sneženjem, drugje bo še deloma jasno. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna do močna burja. V sredo bo v krajih zahodno od nas deloma jasno, drugod pretežno oblačno z rahlim sneženjem. Še bo pihal severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna do močna burja.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje večinoma ugoden. V sredo bo vremenski vpliv zmerno obremenilen, pojavljala se bo nerazpoloženost, zmanjšana delovna storilnost in težave z zbranostjo.