Kranjčani so se preprečevanja širjenja koronavirusa lotili na poseben način. Delavci kranjske komunale so danes začeli razkuževati najbolj kritične oziroma najbolj oblegane točke v mestu. Razkužujejo ograje, klopi in kljuke, med drugim tudi gumbe na semaforjih. »V Mestni občini Kranj bomo storili vse, da se vpliv virusa čim bolj zmanjša,« so danes ob pojasnilu zapisali v uradu kranjskega župana Matjaža Rakovca.

Danes je tako ekipa Komunale Kranj na terenu poskrbela za dezinfekcijo v okolici zdravstvenega doma ter bolnišnice za ginekologijo in porodništvo, v okolici lekarne na Bleiweisovi nasproti avtobusne postaje in na območju postaje, v okolici sedeža občine, Slovenskega trga ter okoli stavbe kranjske mestne knjižnice. Prav tako so poskrbeli za dezinfekcijo stopnišča proti Kokri, razkužili so ograjo na mostu pred vstopom v staro mestno jedro. Dezinfekcijo so nadaljevali v starem mestnem jedru do Pungarta, razkužili pa so tudi okolico tamkajšnjega doma upokojencev ter okolico in urbano opremo na Planini 1.

»Posebno pozornost so komunalni delavci namenili dezinfekciji ograj, stebrov, kljuk, klopi in druge urbane opreme ter vsem tistim površinam, ki so izpostavljene dotikom večjega števila oseb,« so zapisali na občini. Danes bodo razkuževanje predvidoma nadaljevali v smeri Planine 2 in 3. »Trajanje izvajanja dezinfekcije bo odvisno od vremenskih razmer in velikosti površin,« še pojasnjujejo v Kranju. pe