Za lovca na kače Tonyja Harrisona se je teden začel nadvse živahno. Kmalu po prihodu v službo je namreč prejel klic starejše gospe, ki je pred vhodnimi vrati zagledala orjaško kačo, poroča avstralski ABC. »Uboga stara gospa je odprla vrata, ko je zagledala kačo na svojem predpražniku. Mislim, da jo je imel nekdo dolga leta v jetništvu in je pobegnila,« je dejal Harrison in razkril, da je šlo za sicer nestrupenega burmanskega albino pitona.

Čeprav je bila po njegovih besedah kača krotka in je ni bilo težko ujeti, pa je vseeno rabil pomoč, saj je v dolžino merila kar pet metrov in tehtala celih 80 kilogramov. »Ker je kot orjaški črv, sva jo morala dvigniti dva. Gre za staro kačo. Ima kar nekaj brazgotin, manjka ji tudi del repa. Verjetno ima za sabo težko življenje,« je povedal lovilec kač in opozoril, da je piton invazivna vrsto, zato ga bodo najverjetneje evtanazirali. »Kača kot je ta, lahko poje plen trikrat širši od sebe. Če je debela kot stegno, bi lahko v njenem želodcu končal tudi večji pes,« je še pristavil.

Avstralija je glede vnosa invazivnih vrst zelo stroga, saj lahko te resno opustošijo ekosistem. Kot še piše ABC, bi globa za lastnika omenjene kače, če ga bodo izsledili, lahko znašala kar 70.000 tisoč evrov.