Tako kot v večini evropskih držav je tudi v Španiji zaradi pandemije koronavirusa nogometno prvenstvo prekinjeno. Odpoved tekem predstavlja hud finančni udarec za klube, tudi tako velike in premožne kot je Barcelona. Po poročanju športnega dnevnika As je predsednik španskih prvakov Josep Bartomeu že govoril s prvim moštvom in ga seznanil z dejstvom, da bodo zaradi težkih gospodarskih razmer zelo verjetno primorani znižati plače, na kar naj bi igralci že pristali.

Še veliko huje se sicer piše klubom v Franciji, saj kar polovica tamkajšnjim prvoligašem grozi bankrot. »Zelo sem zaskrbljen nad dogodki, saj nam je vsem jasno, da se prvenstvo ne bo nadaljevalo pred 15. junijem. Dokler bo krivulja okužb v vzponu, se zagotovo ne bomo vrnili na nogometne zelenice. Ključno za preživetje klubov pa je, da se prvenstva dokončajo,« je sporočil predsednik skupine, ki zastopa nogometne klube v francoski prvi ligi, Bernard Caiazzo in za pomoč zaprosil državo.

Kot je še ocenil Caiazzo je zaradi odpovedi prvenstev samo pet najmočnejših lig v Evropi do zdaj izgubilo štiri milijarde evrov. Francoska liga med 500 in 600 milijonov evrov.