Janša je kar na twitterju objavil, da je imenoval dr. Mateja Lahovnika za vodjo »strokovne skupine za pomoč ministrstvom pri oblikovanju prvega zakonskega paketa s prioriteto hitre finančne pomoči prebivalstvu za preprečitev in blažitev posledic epidemije«. Skrajšano: ta komisija se bo ukvarjala z delitvijo denarja. Pri tem je treba omeniti, da je vlada tudi ukinila erar, to je spletna aplikacija za prikaz porabe javnega denarja. Do teh podatkov nima sedaj dostopa niti KPK. Če povzamem, je problematičen že sam dr. Lahovnik, ki se ga bomo večno spominjali kot botra najbolj zavožene investicije v zgodovini Slovenije, to je TEŠ 6, kjer je nato nastala mega korupcija. Torej kombinacija Lahovnik, denar in zaprtje erarja lahko pomeni nekaj podobnega?

Bojim se, da je Janša že po naravi paničar, upam pa, da se pri tej oceni motim, ker bi to lahko bilo v trenutni situaciji skrajno nevarno. Kaj me vodi k tem strahovom? Spomnimo se, kako je v osamosvojitveni vojni Janša dajal skrajno nevarne ukaze za napad na vojašnice sredi Ljubljane. Hvala bogu, da so bili posamezni poveljniki enot TO toliko razumni, da niso hoteli izpolniti takšnih infantilnih ukazov. Danes vemo, kakšni bi bili povračilni ukrepi JLA proti prebivalcem Slovenije in koliko nedolžnih žrtev bi lahko bilo.

Naslednje panično ravnanje Janše je bilo leta 2013, v času ekonomske krize, ko je kot premier razglašal skorajšnji bankrot države in klical na pomoč zloglasno trojko. Zaradi tega so kreditni rejtingi Slovenije zgrmeli v skupino junk, to so smeti, kar nas je kasneje stalo nekaj milijard evrov.

Današnja situacija, ko po svetu lomasti pandemija, pa je nevarna za človeška življenja in bojim se, da celo za obstoj celega naroda. Panika in paničarji pa so v taki situaciji še najbolj nevarni. Razne kadrovske poteze Janše kažejo, da se je obdal z najbolj poslušnimi ljudmi, ki so znani po slepi zvestobi svojemu vodji. Žal pa strokovnost in kompetence niso razvidne praktično pri nobenem imenovanem ministru, niti pri večini državnih sekretarjev. Samo nesposobneži se obdajajo s kadri, ki so še bolj nesposobni od njih, to je tipična negativna kadrovska selekcija. Upam si trditi, da tako nestrokovne in nekompetentne vladne ekipe nismo imeli niti v Jugoslaviji, ko sta po trditvah ravno teh brihtnežev vladala diktatura in teror. Trenutne izredne razmere so lahko dobra krinka za uvedbo diktature, ki pa bi bila dosti hujša od prejšnjih časov, ker smo se danes demokracije že navadili in jo ponotranjili.

Kaj pa na to rečejo koalicijski partnerji tako imenovane sredine, SMC in DeSUS? Očitno jim ni mar za kopico nedemokratičnih potez te vlade. Očitno so tudi sami nedemokratični in jim gre samo za lastne kariere in materialne interese. Prepričan sem, da jim bodo ljudje dali sporočilo na naslednjih volitvah, če sploh bodo.

Še to: številni smo opazili, da predsednica DeSUS Aleksandra Pivec vsak dan nosi novo obleko, kar je videti, kot da bi bila na modni reviji. Dvomim, da gre takšno »šminkerstvo« skupaj s kriznimi razmerami in vodenjem stranke DeSUS.

Gorazd Cuznar, Črnomelj