Kako bo na to dejstvo reagiral narod, če ne bo imel sredstev niti za preživetje, če bo kriza eskalirala, bo kmalu jasno, vsekakor pa so ti oblastniki že sedaj odpisani. Očitno je to desna vlada, ki jo podpirata kapital in RKC, ki na to dejstvo sploh ne reagira, kar nam je poznano; držimo skupaj kot za časa kolaboracije.

Motoviljenje z uvozom zaščitnih sredstev, lovljenje virtualnih prevoznikov po avtocestah, nemoč in nestrokovni pristop pri prevozu le-teh pove vse. Prava sreča, da imamo Aleksandra Čeferina in njegove zveze ter nekatere gospodarstvenike, tekstilce, ki so takoj šli v pomoč. No, Andrej Šter s svojo konzularno službo je častna izjema, zato si zasluži vso pohvalo, ne bo pozabljeno pri naslednjih volitvah, seveda pa tudi vsi zdravniki ter drugi delavci, ki držijo red in gospodarstvo pokonci.

Ob razpadu SFRJ smo si mnogi direktorji in tudi delavci za 20 in več odstotkov znižali plače, da bi preživeli, ker nam takrat nihče ni mogel ali tudi hotel pomagati. Žal je sedaj morala s tako imenovano demokracijo za bogate umrla. Sicer pa nikoli več ne bo tako, kot je bilo, po virusu bodo nove, mnogo težje gospodarske razmere, ljudje pa pri volitvah bolj pametni.

Matjaž Cerovac, Šmartno ob Paki