Težko pričakovana gradnja navezovalne ceste od Ljubečne do avtocestnega priključka Celje vzhod bi se po najbolj optimističnem scenariju lahko začela konec poletja. Čeprav so začetek gradnje napovedovali že v drugi polovici lanskega leta, se to ni zgodilo.

»Do zamika je prišlo zaradi težav, povezanih s pridobivanjem zemljišč, saj so bile v nekaterih primerih potrebne tudi razlastitve. Ta čas je v teku postopek oddaje naročila. Rok za oddajo ponudb se izteče 24. aprila,« so nam odgovorili iz službe za odnose z javnostmi Direkcije RS za ceste (DRSC). In dodali, da bi se, če v postopku oddaje javnega naročila ne bo pritožb, gradnja lahko začela v treh mesecih po oddaji ponudb. Kot še poudarjajo na DRSC, pa je začetek del odvisen tudi od epidemiološke situacije v državi.

Omenjena navezovalna cesta bo olajšala pot do obstoječega avtocestnega omrežja predvsem prebivalcem in uporabnikom severno od avtoceste, torej naselij Ljubečna, Arclin, Vojnik, Dobrna in drugih. »Obstoječa regionalna cesta pa bo prevzela funkcijo povezave tamkajšnjih naselij, Ljubečne, Šmiklavža pri Škofji vasi in drugih. »Cesta v dolžini 1360 metrov bo dvopasovna, namenjena prometu z motornimi vozili, predvidena hitrost na njej pa bo omejena na 80 kilometrov na uro,« še sporočajo z DRSC, ki bo zanjo prispevala dobrih 970.000 evrov.