Z novim koronavirusom je okuženih vedno več nogometnih zvezdnikov, za posledicami okužbe pa je pri 76 letih umrl nekdanji predsednik Reala iz Madrida Lorenzo Sanz. Na čelu kraljevega kluba je deloval med letoma 1995 in 2000, ko je Real Madrid dvakrat osvojil ligo prvakov. Ravno v njegovem obdobju je Real prekinil 38-letno sušo brez evropske lovorike. V bolnišnici v Madridu je preminil po štiridnevnem zdravljenju na intenzivni negi, potem ko so mu zaradi posledic okužbe odpovedala ledvica. Pred tem se je v domači oskrbi osem dni boril s povišano temperaturo, a ni hotel v bolnišnico, da ne bi obremenjeval španskega zdravstvenega sistema.

V Italiji, žarišču novega koronavirusa v Evropi, so med vsemi državami na stari celini prvi prekinili športna tekmovanja. Serie A je uradno ustavljena do 2. maja, a se bo prekinitev državnega prvenstva po poročanju časnika La Repubblica najverjetneje zavlekla v junij. Italijanski epidemiolog Pierluigi Lopalco je izjavil, da bodo stadioni samevali vse do jeseni: »Glede na razmere v državi je zelo verjetno, da se navijači ne bodo mogli udeležiti tekem vsaj do oktobra. Izredne razmere se v Italiji do poletja ne bodo umirile.« Mnoge je šokirala vest, da bodo nogometaši Cagliarija navkljub splošni karanteni jutri nadaljevali treninge v manjših skupinah, v sredo pa se na igrišča v centru Castel Volturno vračajo tudi igralci Napolija. K čimprejšnji vrnitvi k treningom so pozvali tudi v Laziu. Odločitev klubov je sprožila plaz kritik v vrhu združenja italijanskih nogometašev. »Vrnitev na treninge je nevarna za igralce in nima nobenega smisla. V Italiji je mnogo nogometašev, ki kažejo simptome okužbe, a sploh niso testirani,« je komentiral predsednik združenja Damiano Tommasi.

V Juventusu so doslej potrdili tri okužbe. Potem ko sta zbolela Daniele Rugani in Blaise Matuidi, sta bila na testiranju pozitivna tudi Paulo Dybala in njegovo dekle Oriana Sabatini. V Torinu so pravila obvezne štirinajstdnevne samoizolacije kršili Gonzalo Higuain, Miralem Pjanić, Sami Khedira in Douglas Costa, ki so se ob soglasju kluba vrnili v domovino. »Igralci niso imeli nikakršne zakonske podlage, da bi po tednu dni v karanteni zapustili mesto, kaj šele državo,« pravi odvetnik Rinaldo Romanelli. Z novim koronavirusom sta okužena tudi tehnični direktor Milana Paolo Maldini in njegov sin Daniel, ki trka na vrata članskega moštva. Okužba je bila usodna za 37-letnega Andrea Michelija, ki je pred časom vodil italijanskega tretjeligaša Pergolettese. V Španiji je bil koronavirus usoden za komaj 21-letnega nogometnega trenerja Francisca Garcio, ki pa je hkrati trpel za levkemijo. Okužbo so potrdili pri kitajskem zvezdniku Wu Leiju, ki nastopa za Espanyol, kjer so že pred dnevi poročali o šestih okužbah. Vse več primerov bolezni odkrivajo tudi v angleških prvoligaših, zato je vodstvo tekmovanja prekinitev premier lige podaljšalo do 30. aprila.