Breznik bo na notranjem ministrstvu, ki ga vodi Aleš Hojs, drugi državni sekretar. Pridružil se bo Francu Kanglerju, ki ga je vlada imenovala že na ustanovni seji pred enim tednom. Petka je razrešila le po tednu dni. Za v. d. direktorja Ukoma ga je namreč imenovala na ustanovni seji, na kateri se je sestala takoj po potrditvi ministrske ekipe minuli petek.

Urbanija je bil med drugim urednik notranjepolitičnega uredništva STA, urednik MMC Radiotelevizije Slovenija in na Planet TV.

Vlada danes še z dodatnimi kadrovskimi spremembami

Razrešila je dosedanjo generalno sekretarko na ministrstvu za okolje in prostor Radovanko Petrić in za vršilko dolžnosti na tem mestu imenovala Vido Borovinšek, in sicer do imenovanja novega generalnega sekretarja, vendar največ za šest mesecev. Kot je vlada pojasnila v sporočilu za javnost, je Borovinškova magistra prava s področja delovnega prava in socialne varnosti. Ima bogate izkušnje z delom in vodenjem v državni upravi.

Radovanko Petrić pa je vlada imenovala za vršilko dolžnosti generalne sekretarke na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, in sicer do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Z mesta generalnega sekretarja na tem ministrstvu je vlada razrešila Mitjo Blaganjeta. Funkcijo bo opravljal do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oziroma najdlje do 20. septembra, so navedli na vladi.

Vlada z zamenjavo na čelu direkcije za vode

Vlada je na današnji dopisni seji z mesta direktorja direkcije za vode razrešila Tomaža Prohinarja. Na mesto vršilca dolžnosti direktorja je imenovala Romana Kramerja, ki bo mandat nastopil v soboto. Funkcijo bo opravljal do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 20. septembra.

Kramer je v preteklosti vodil obrat za čiščenje odpadne vode na Vodovodu - kanalizaciji Celje. Vodil je tudi oddelek za okolje in prostor ter komunalo na mestni občini Celje, pa izgradnjo čistilnih naprav ter obrat za čiščenje odpadne vode, so zapisali na ministrstvu za okolje in prostor.

Bil je tudi član uprave za komercialno področje in direktor mostogradnje v Ingradu VNG Celje ter projektant hidrotehničnih objektov v Nivu Celje.