V četrtek opoldan je voznik na Hrušici v smeri Lipc na avtocesto zapeljal v napačno smer. Policisti so zaznali kršitev in se hitro odzvali na nevarnost ter voznika na bencinskem servisu že izločili iz prometa. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je bil negativen, odrejen pa je bil še strokovni pregled. Zaradi kršitve bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Še en nevaren primer voznika pa so gorenjski policisti obravnavali v četrtek pozno popoldan v Kranju. Prijavitelj je sporočil, da je ob cesti ustavljen osebni avtomobil, ki je v prostem teku, pedal za plin je pritisnjen do konca, voznik pa neodziven.

»Kot že večkrat doslej se je izkazalo, da ne gre za zdravstvene težave, ampak precejšnjo mero alkohola,« je izpostavil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos in pojasnil, da je pri vozniku preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,70 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti proti vozniku vodijo prekrškovni postopek, občanu pa se zahvaljujejo za informacijo.

Kot poudarjajo na Policijski upravi Kranj, so policisti neprestano prisotni na terenu in zagotavljajo varnost v prometu ter javni red. Udeležence pozivajo, naj ravnajo odgovorno in naj upoštevajo prometna pravila, sicer pa naj zaradi aktualne epidemiološke situacije v največji možni meri ostajajo doma.