Koncert Slovenija, ostani doma! bo združil glasbenike različnih slogov in založb, ker je v teh časih pomembno, da pozabimo na razlike, in stopimo skupaj. Da ohranimo pozitiven odnos do življenja in kot spodbudo vsem, ki spoštujejo priporočila in ostajajo doma, je mogoče prebrati na Facebooku.

Kot še piše, bodo nastopili Dejan Vunjak, EMKEJ, Maja Založnik & Moonshine, Maša Golob, Gal George Gjurin, Severa Gjurin, SoulGreg Artist, Zlatko in Lea Sirk.

Pobudniki dogodka - Nika Močnik iz Eventnika, Peter Zupancic iz PPD Distribucija in Miha Kolmančič, si želijo spodbuditi ljudi, da ostanejo doma, za spodbudo pa jih bodo nagradili s koncerti.

Pobudo Glasbeniki in glasbenice v izolaciji pa je na Facebooku ustvaril Zdenko Matoz. Namenjena je objavljanju glasbenega ustvarjanja v izrednih razmerah. Glasbeniki predstavljajo od zaključevanja studijskih posnetkov do izolacijske improvizacije. Posnetke so med drugim objavili Miha Renčelj, Neisha, Jure Tori in še mnogi drugi, objavljen pa je tudi koncert mlade rockovske zasedba Kiwi Flash v studiu 26 Radia Slovenija.