»To ni res,« je odgovoril na vprašanje, ali se primerja z ruskimi imperialističnimi voditelji. »Mogoče se lahko nekomu drugemu reče car. Ampak v mojem primeru, jaz ne vladam, delam vsak dan,« je povedal.

Intervju so objavili danes kot del serije Tassa, ki zaznamuje 20 let, odkar se je 67-letni Putin zavihtel na vrh ruske politike. Ni točno jasno, kdaj so pogovor posneli, serijo pa so zagnali, še preden je Putin ta mesec izrazil željo, da bi se ponovno potegoval za predsedniški mandat. To mu bodo omogočile predvidene ustavne spremembe, ki jih morajo potrditi še državljani na referendumu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ko so ga v intervjuju vprašali, kaj predvideva, da bo po letu 2024, ko so predvidene predsedniške volitve, je Putin izpostavil želje ljudstva. »Primaren vir mojih pooblastil so ljudje,« je dejal. »Zelo pomembno mi je, da čutim in razumem želje ljudi,« je dodal.

»Car je nekdo, ki samo sedi tam, gleda zviška in pravi, da bodo oni storili, kar jaz ukažem, medtem pa preizkuša pokrivala in se občuduje v ogledalu,« je še povedal in zagotovil, da za razliko od carjev dela vsak dan.