Musevski je študiral dramsko igro na AGRFT v Ljubljani, kjer je kasneje tudi diplomiral. Od leta 2003 je bil član igralskega ansambla PG Kranj. Kot so zapisali v kranjskem gledališču, je nase opozori predvsem z realistično igro in z minimalističnimi izraznimi sredstvi.

Za umetniške presežke v vlogah zadnjih let je prejel nagrado Prešernovega sklada za leto 2009. »Do sebe je neprizanesljiv, človeško razgaljen v vsaki igralski upodobitvi posebej.(...) Prav tisto, kar v svojih igralskih kreacijah zamolči, in način, kako zamolči, je resnica, podobna oni, ko spregovori. Preprosto začuti vrhunske umetniške presežke: skromnost, človeško toplino, srečo,« je v utemeljitvi tedaj zapisala Mojca Kreft.

Igral je v filmih, ki so bili večkrat nagrajeni na najpomembnejših svetovnih festivalih. Leta 2001 je v prvem celovečercu Jana Cvitkoviča Kruh in mleko, ki je bil med drugim slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja, v Benetkah pa je prejel zlatega leva prihodnosti, upodobil protagonista filma Ivana.

Musevski je bil v tujini eden izmed največkrat nagrajenih in najbolj cenjenih slovenskih igralcev.