Upoštevanje ukrepov, ki so nam predstavljeni vsakodnevno, je zelo pomembno, da preprečimo nadaljnje širjenje virusa covid-19. Žal pa se stiku z okuženimi bolniki ne morejo izogniti zdravniki zaposleni na infekcijski kliniki v UKC Ljubljana, kjer zdravijo bolnike z novim virusom, ki so v najslabšem stanju. Kot so zdravniki zatrdili v videu, jih med opravljanjem poklica ni prav nič strah, da bi se okužili od bolnikov.

Bolnike na infekcijski kliniki zdravijo v izoliranem prostoru, zdravniki pa vanj vstopajo v posebni zaščitni opremi. Kot pove dr. Žiga Martinčič, se ob vstopu v izolirani prostor počuti povsem varno: »Ko vstopam v prostor z bolniki, se počutim povsem varno. Zaupam v opremo, ki jo imamo in v protokole, ki smo jih prejeli,« povsem sproščeno pripoveduje Martinčič. »Ko grem tako napravljen k bolnikom, se počutim bolj varnega, kot potem, ko se sprehajam po cesti,« je še povedal in dodal, da je največ možnosti za okužbo pri snemanju obleke.

Čeprav je poudaril, da se na ulici počuti manj varno, je vseeno pohvalil ljudi, ki očitno dobro razumejo nevarnost situacije in v večji meri dosledno upoštevajo preventivna navodila.