V tujini zelo znane okrogle štučke, oziroma bagels, lahko pripravite tudi na zelo enostaven način. Medtem, ko morate testo za tiste originalne štručke vzhajati, nato pa jih pred peko še pokuhati, lahko te štručke pripravite v dobre pol ure in to brez vzhajanja. Za pripravo potrebujete le šest sestavin: moko, pecilni prašek, sol in grški jogurt, za okras pa še jajce in semena.

Na popolnoma enak način lahko pripravite tudi testo za pico. Enako pripravljeno testo enostavno le oblikujte v pico.

Pri pripravi pice in štručk lahko uporabite navadno, še raje pa polnozrnato moko ter grški jogurt. Grški jogurt je bolj primeren od navadnega, ker je gostejši. Poleg tega, da lahko uporabite navadno ali polnozrnato moko, štručke lahko pripravite tudi z mešanico za kruh. Seveda preverite, kaj se že skriva v tej mešanici, da ne bo preslano.

Za pripravo okroglih štručk z luknjo na sredini ste lahko čisti pekovski amater. Moko, pecilni prašek in sol dobro zmešajte, dodajte grški jogurt, zmešajte in oblikujte v testo. Testo razdelite na štiri dele, posamezne dele oblikujte v svaljk in tega na koncu združite. In to je vse!

Za lažjo predstavo si poglejte še video.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 4 štručke)

140 g moke + 1 žlica in še dodatno za oblikovanje

240 g grškega jogurta

1/2 žličke soli

2 žlički pecilnega praška

1 jajce

semena po izbiri

PRIPRAVA

V skledi dobro zmešajte moko, sol in pecilni prašek. Dodajte grški jogurt in premešajte. Testo bo dokaj lepljivo in vsekakor ne podobno siceršnjim testom. Glejte video!

Testo prenesite na pomokano delovno površino in malenkost pregnetite, nato pa ga razdelite na štiri dele. Iz vsakega naredite svaljk, potem pa oba konca združite v okroglo štručko.

Štručke prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z razžvrkljanim jajcem in potresite s semeni. Pecite približno 25 minut na 190°C.

Pustite jih najprej nekaj minut počivati na pekaču, nato pa jih ohladite, prerežite, namažite in postrezite.