Samoosamitev bo v Sloveniji veljala še najmanj prihodnja dva tedna. S tem dejstvom se ljudje soočajo različno, še vedno pa je predvsem v mestih opaziti veliko druženja v parkih in drugih javnih površinah. Gibanje #ostanidoma, ki se je pojavilo v času razmaha epidemije virusa Covid-19, spodbuja k preudarni odločitvi, naj v teh čim več časa preživimo za štirimi zidovi in naj odhajamo na prosto samo po najnujnejših opravkih.

Sara Badovinac in Peter Zabret pravita, da je ozadju pobude #mislizbalkona ideja za popestritev časa v samoosamitvi. Je tudi predlog za eno izmed dejavnosti za družine. “Po eni strani lahko na ta način spodbudimo najmlajše h kreativnem ustvarjanju raznih misli, ki pa jih potem lahko pokažemo tudi sosedom in mimoidočim z namenom spodbujanja ozaveščanja o pomemnosti samoosamitve. “Nenazadnje se skozi tovrstne kreativne ideje širi tudi dobra volja in pozitivne misli,” doda Sara Badovinac in poziva vse, ki imajo to možnost, da z lepo mislijo opremijo tudi svoj balkon.

Tako kot smo te dni po italijanskem vzoru na mestnih balkonih priča igranju glasbenikov z raznoraznimi inštrumenti, tudi iniciativa #mislizbalkona poziva h kakovostnemu preživljanju prostega časa in deljenju pozitivnih misli predvsem do tistih, ki ta čas težje preživljajo.

Če ste boljši v printanju kot risanju, je tukaj povezava do datoteke, ki si jo lahko natisnete.