Pandemiji koronavirusa se niso izognili niti v ZDA, zaradi česar so že pretekli teden odpovedali številna tekmovanja. Med drugim tudi ligo NBA, ki je prekinjena za 30 dni. V želji, da se pandemijo zajezi, številni športni zvezdniki navijače pozivajo, naj ne hodijo ven in raje ostanejo doma. Pri moštvu Dallas Mavericks je ta naloga doletela Slovenca Luko Dončića in njegovega kandskega soigralca Dwighta Powella.

»Običajno bi bila z Dwightom skupaj v dvorani, ali pa bi skupaj trenirala. A ker se trudimo čim bolj zajeziti širjenje novega koronavirusa, smo se samoizolirali. Vsak bi se moral. Vsi pogrešamo navijače, prijatelje in košarko, a če bomo upoštevali navodila, se bomo že kmalu vrnili,« sta v videu navijačem sporočila košarkarja.

Podobno so sicer prek družbenih omrežij storili tudi nekateri drugi slovenski športniki. Zvezdnik nogometnega velikana Atletica iz Madrida Jan Oblak je tako zapisal: »Bodimo odgovorni, ostanimo doma.« Iz Kijeva pa se je oglasil tudi njegov reprezentančni soigralec Benjamin Verbič. »V zadnjih mesecih smo veliko slišali, da je novi koronavirus oziroma bolezen covid-19 zgolj kot kakšna sezonska gripa. Zaradi tega, ker so simptomi podobni, je treba biti še posebej pazljiv. Ni treba zganjati panike, ampak bodimo pozorni. Spoštujmo in upoštevajmo nasvete in navodila strokovnjakov. Zdaj je na nas, da odreagiramo in dodamo svoj delež k boju proti covid-19.«