Škerbinc je v nagovoru dejal, da se zaveda, da je vodenje sil prevzel v zelo zahtevnem času, v katerem je Slovenska vojska eden izmed najpomembnejših podpornih elementov nacionalnovarnostnega sistema.

Pripadnicam in pripadnikom sil je postavil tri prednostne naloge. Skrbeti morajo za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih ter tako ohranjati vzdržnost zmogljivosti, ki bodo ob morebitnem zaostrovanju epidemije postale glavni podporni element države pri obvladovanju krize. Nujno je tudi tvorno sodelovati in podpirati Civilno zaščito ter ukrepe nove vlade v okviru celostnega pristopa države k reševanju nastale situacije, so sporočili z ministrstva.

Minister za obrambo Matej Tonin se je dosedanjemu poveljniku sil Slovenske vojske, brigadirju Milanu Žurmanu zahvalil za dobro opravljeno delo. Po njegovem mnenju je s postavitvijo Škerbinca odpravljena krivica, poleg tega se je Škerbinc v preteklosti izkazal v raznih operativnih akcijah, ko je bilo potrebno soočanje z naravnimi nesrečami. Prepričan je, da jim bo zdaj, ko se od Slovenske vojske veliko pričakuje, skupaj uspelo.