Dvainštiridesetletni Brady, eden največjih zvezdnikov svojega športa v zgodovini lige NFL, je pred lansko sezono podaljšal pogodbo z New Englandom za eno sezono, vanjo pa je vključil tudi možnost za preizkus tržnice prostih igralcev.

Po informacijah iz ZDA ne Brady ne njegov klub nista storila potrebnega koraka naprej, da bi se dogovorili za nadaljevanje sodelovanja, kar pomeni, da bo 18. marca prvič po letu 2000, ko je bil kot 199. izbran na naboru za ligo NFL, postal prosti igralec.

Ponudb vsaj po pisanju ameriških medijev Bradyju ne bo manjkalo. Zelo si ga želijo ravno pri lanskih krvnikih iz Tennesseeja, pa pri San Franciscu, kjer bi se znova pridružil Jimmyju Garoppolu, s katerim sta skupaj igrala za New England.

Brady, ki bo velik magnet za gledalce, kjerkoli bo že pristal, pa je velika želja lastnikov nove oziroma prestavljene franšize Las Vegas Raiders (prej Oakland), ki bodo po novem domovali v prestolnici igralništva na enem najsodobnejših stadionov na svetu.

Tampa Bay Buccaneers in Los Angeles Chargers sta še dva izmed klubov, ki sta pripravljena Bradyju ponuditi, kar si bo želel. Zvezdniku lige NFL, ki se bliža koncu kariere, zagotovo ne bo manjkalo niti drugih ponudb.