Izvršni direktor Bob Chapek je na vprašanje glede vključevanja LGBT-likov v njihove filme in serije dejal, da želijo pri Disneyju »pripovedovati zgodbe, ki jim želijo gledalci prisluhniti, zgodbe, ki odražajo njihova življenja«.

Med drugim pri Disneyju napovedujejo, da se bo v eni od novih Marvelovih produkciji pojavil transspolni lik, v prihajajočem superjunaškem filmu z angleškim naslovom The Eternals pa bo predstavljen prvi Marvelov odkrito homoseksualno usmerjen glavni lik. Prav tako naj bi bil LGBT-lik vključen v serijo Disney Star's ter v mnoge druge produkcije podjetja, še navaja BBC.

So se pa že pojavile kritike glede tega, da je Disney serijo, ki nastaja po filmu Z ljubeznijo, Simon, s platforme pretočnih vsebin Disney+ prestavil na platformo Hulu, ki jo ima prav tako v lasti. Serija, naslovljena Z ljubeznijo, Viktor namreč pripoveduje o fantu, ki v srednji šoli razkrije, da je gaj in po pisanju Variety po presoji nekaterih ni primerna za prikazovanje preko "družinam prijaznega" Disney+.