Nemški kolesar Schachmann je po trku v hišo in izgubi časa v šesti etapi tudi v sedmi izgubil nekaj sekund, a zadržal prednost za največjo zmago v karieri. Pred drugim Benootom je zadržal 18 sekund prednosti, tretji pa je bil v skupnem seštevku Kolumbijec Sergio Higuita (EF Pro Cycling), ki je zaostal 59 sekund.

V 166,5 kilometra dolgi zadnji etapi se je hitro oblikovala skupina šestih ubežnikov, ki je s prednostjo minute pripeljala ob vznožje zadnjega, 16-kilometrskega vzpona. Med njimi je dolgo vodil Thomas De Gendt, ki je hitro pobegnil Francozu Julianu Alaphilippu. V ozadju so se v glavnini sprva bolj gledali med seboj, zaradi česar je De Gendt pridobival vse več časa.

Močnejši ritem je nato začelo narekovati moštvo Trek-Segafredo, prvi večji napad pa je pripravil Quintana, ki je hitro prehitel De Gendta in si nabral neubranljivo prednost ter v cilju slavil zmago s prednostjo 46 sekund. Kilometer in pol pred koncem zadnje etape je rumeno majico vodilnega napadel Benoot, ki se je Nemcu približal, a ne dovolj, da bi oblekel rumeno majico zmagovalca dirke.

Organizatorji so v petek sporočili, da nedeljske osme etape, ki bi se morala končati po ulicah Nice, ne bo zaradi nevarnosti širjenja novega koronavirusa. Še pred tem je odstopilo moštvo Bahrain-McLaren, zaradi česar na startu že v petek ni bilo več Slovencev Jana Tratnika in Domna Novaka.