Tamkajšnja oblast je Ronaldinha obtožila, da je v Paragvaj vstopil s ponarejenim potnim listom, sprva je oblast odstopila od pregona, na zahtevo generalnega tožilca pa so ga v glavnem mestu Asuncion vendarle spravili v pripor, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Njegovi odvetniki so se pritožili in skušali pripor v zaporu spremeniti v hišni pripor, a, kot je zapisal tožilec danes prek twitterja, sodišče odvetnikom ni ugodilo.

V priporu je sicer tudi njegov brat Roberto, saj so tudi pri tem našli ponarejen potni list.

Paragvajska policija je v četrtek preiskala hotel, kjer sta bivala Ronaldinho in Roberto. Minister za notranje zadeve Paragvaja Euclides Acevedo je tedaj razkril, da je Ronaldinho uporabljal paragvajski potni list, ki je bil pred meseci uradno izdelan za paragvajskega državljana, kasneje pa ustrezno spremenjen.

Ronaldinhu, ki je bil z Brazilijo leta 2002 tudi svetovni prvak in je leta 2006 z Barcelono osvojil ligo prvakov, so brazilske oblasti leta 2018 odvzele potni list, saj je bil obsojen na plačilo kazni v višini 2,5 milijona evrov, ker je na jezeru, ki se nahaja v zaščitenem območju, zgradil past za ribe in pomol.

Ronaldinho je v Paragvaj odpotoval, da bi tam promoviral knjigo »Genij življenja«, udeležil naj bi se tudi odprtja kazina in nekaterih dobrodelnih prireditev.

Zdaj je v priporu odigral nogometno tekmo, njegova ekipa je zmagala z 11:2, nogometni čarodej pa je dosegel pet golov in šest podaj. Zmagovita ekipa je za nagrado dobila 16-kilogamskega prašiča za na žar.