Odločitev o odpovedi nedeljskega uvoda v sezono so v večini podprli tudi predstavniki drugih ekip na prizorišču, pa tudi lokalni organizatorji in predstavniki Mednarodne avtomobilistične zveze.

Zaradi novega koronavirusa so sicer že preložili VN Kitajske, na VN Bahrajna prihodnji teden pa ne bo gledalcev. Vprašljiva je tudi načrtovana premiera v Hanoiu 5. aprila, ko naj bi Vietnam prvič gostil kraljevsko avtomobilistično dirko.

Vodja formule 1 Chase Carey pa je ne glede na spremembe in odpoved vsaj za zdaj previden z napovedmi o spremembi koledarja dirk, ki vključuje 22 preizkušenj. »Zaenkrat smo osredotočeni na dogajanje v Avstraliji,« je davi medijem dejal Američan, ki pravi, da ne želi prehitevati dogodkov, seveda pa bo treba v zelo kratkem času doreči, kako naprej. »Pred nami so veliki izzivi, stvari se hitro spreminjajo in seveda se bomo morali na vse to odzvati,« je še dejal.

Razvoj dogodkov mu nedvomno vsaj zaenkrat ne gre na roko. Davi iz Avstralije prihaja novica o sumu na okužbo s korona virusom pri še 14 sodelavcih McLarna, kjer že imajo potrditev prve bolezni. Vsi bodo naslednjih 14 dni ostali v karanteni v hotelu v Avstraliji. A po podatkih ekipe ne gre za dirkača Carlosa Sainza in Landa Norrisa. Ostale sodelavce obvezna karantena čaka ob načrtovani vrnitvi v Veliko Britanijo.

Nekateri dirkači so odpoved zahtevali že prej. Zelo oster je bil tudi svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton. »Zelo sem presenečen, da smo tukaj,« je v Melbournu dejal Hamilton in dodal: »Še bolj pa, da vsi sedimo v tej sobi.« Pritrdil mu je tudi prvi zvezdnik Ferrarija Nemec Sebastian Vettel: »Mislim, da je prav, da vprašamo, zakaj smo sploh tukaj.«

Britanec je v nadaljevanju trdil, da je krivec za vse skupaj bržkone denar in zaslužek, saj sama izvedba tekmovanja v Melbournu stane 35 milijonov evrov.