Mlajši brat Elona Muska, Kimbal Musk, ki je bil imenovan kot »Global Social Entrepreneur« leta v letu 2017, je ustanovil Square Roots, podjetje za notranje urbano kmetijstvo. Misija podjetja je, da priskrbi svežo, lokalno hrano s tem, da spodbuja mlade generacije, da sodelujejo pri urbanem kmetijstvu. Musk je dejal, da namerava podjetje v naslednjih treh mesecih odpreti »Super kmetijo« Square Roots - s 25 zabojniki, hladilnikom, infrastrukturo za biološko varnost in vsem drugim, kar je potrebno za vodenje vertikalne kmetije. Od svojega začetka je podjetje vzgojilo že 120 različnih vrst pridelkov, vključno z zelenjavo in jagodami.

Prednost vertikalnega kmetijstva je njegova sposobnost pridelave sveže hrane za urbana območja in dejstvo, da nanj klimatske spremembe ne bodo vplivale, kot vplivajo na tradicionalno kmetijstvo.

Čeprav vertikalno kmetijstvo ni povsem nov pojav, se je zares začelo razvijati v zadnjih petih letih z izboljšanjem LED luči, ki je vertikalno kmetijstvo naredilo cenejše in bolj zanesljivo.