V Trondheimu, nekdanji norveški prestolnici, se je danes s kvalifikacijami začel drugi polčas četrte norveške turneje v smučarskih skokih. Na tehnično izjemno zahtevni skakalnici, na kateri se Slovenci že desetletja ne znajdejo najbolje, se je najbolje znašel Japonec Rjoju Kobajaši. Osmoljenec dneva je bil Nemec Stephan Leyhe, drugi v skupnem seštevku turneje, ki je po doskoku pri 141,5 metra padel (30. mesto). Potem ko je imel med letom veliko višino, je na silo skrajšal skok in grdo padel ter si verjetno poškodoval koleno.

Slovenska reprezentanca je za današnjo tekmo, ki se bo začela ob 17. uri, ostala brez Anžeta Laniška, ki je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa, potem ko je dosegel 24. izid. Najboljši je bil Peter Prevc na sedmem mestu, Žiga Jelar je bil 11., Anže Semenič 18., Timi Zajc 26. in Domen Prevc 34.

»Peter Prevc je naredil zelo dober skok s pristankom na zeleni črti. Pričakovali smo večji dodatek točk, saj je imel zelo močan veter v hrbet. Jelar je naredil napako na odskočni mizi in je iz skoka še veliko izvlekel. Semenič je pokazal boljšo predstavo kot prejšnje dneve. Zajc ima še precej rezerv. Domen Prevc nikakor ni pravi, zato bo moral na tekmi pokazati več. Nima občutka, da bi le čakal na polete v Vikersundu. Lanišek je bil diskvalificiran, ker je merjenje pokazalo, da dres ne ustreza pravilom pod kolenom. Na tekmi je cilj uvrstitev dveh tekmovalcev med najboljših deset,« je danes s severozahoda Norveške po telefonu povedal selektor slovenske vrste Gorazd Bertoncelj, ki je ima v skupnem seštevku turneje po devetih od 16 skokov tri tekmovalce med najboljšo deseterico. Jelar, ki je četrti, se bori za oder za zmagovalce, saj za vodilnim Poljakom Stochom zaostaja 10 točk, za drugim Kobajašijem 2,6 in tretjim Norvežanom Lindvikom 2,4 točke.