Kralji so si zmago tlakovali v prvi tretjini, ko so v dobri minuti dosegli dva gola. Povedli so z golom Austina Wagnerja, vodstvo je povišal Mikey Anderson. Na začetku tretje tretjine so gosti znižali zaostanek, a je domačo zmago slabih šest sekund pred koncem potrdil Alex Iafallo. Los Angeles bo naslednjo tekmo odigral v noči iz srede na četrtek, ko bo gostil Ottawo.

»Ne vem, kakšno je bilo vzdušje, ko so izgubljali. Takrat me ni bilo, zdaj pa smo veseli in razposajeni. Uživamo v hokeju, zmagujemo, smo sproščeni, kar se vidi tudi na igrišču. Bili smo precej boljši tekmeci, serijo dobrih iger in zmag pa želimo nadaljevati,« je po tekmi dejal Anderson, da pa so domači resnično zmagali zasluženo, je potrdil vratar gostov, Čeh Pavel Francouz, ki je z 32 obrambami preprečil hujši poraz svojega moštva: »Slabo so začeli sezono, a zdaj so povsem drugačna ekipa. Odlični so v obrambi in nevarni v napadu. Uresničila se je bojazen, da bo to težka tekma, res so bili boljši.«

Colorado pa je s porazom v Kaliforniji zapravil priložnost, da se na samem vrhu zahodne konference izenači s St. Louisom. Prvaki so namreč pred tem v domači dvorani z 1:2 izgubili proti Floridi, ki je osvojila pomembni točki v boju za uvrstitev v končnico.