Generalni sekretar kranjskogorske prireditve Srečko Medven nam je dejal, da odločitev države, da bo Pokal Vitranc potekal brez gledalcev, spoštuje, se pa z njo najbolj ne strinja. Zdi se mu, da so ukrepi prenagljeni. Koliko bo zaradi tega prizadet proračun prireditve, ki naj bi znašal dobrih 1,6 milijona evrov, bo pokazala bilanca po koncu prireditve. »S prodajo vstopnic bi zaslužili okrog 100.000 evrov,« odgovarja Srečko Medven. »V naslednjih dneh nas čaka obilo dela: odpovedali bomo številne načrtovane dogodke za partnerje in sponzorje. Vsem bomo tudi poslali obvestilo, da prostora za VIP ne bo,« poudarja Medven.

Odpadel bo tudi Grubov memorial

V Kranjski Gori bosta odpadli tudi največji spremljevalni prireditvi Pokala Vitranc: v petek zvečer memorial v spomin na tragično preminulega slovenskega alpskega smučarja Draga Grubelnika, v soboto pa Q Max Party v središču Kranjske Gore, kjer se je v preteklosti zbralo tudi več tisoč obiskovalcev.

Spomnimo, da je bilo v preteklih dneh v Kranjski Gori in Podkorenu opravljenega že veliko dela. V ciljnem izteku stoji tribuna za gledalce, postavljeni so že številni montažni šotori. Koliko denarja in energije je bilo vrženega v nič, bo znano po prireditvi.

Planici 650 tisočakov izgube

Brez gledalcev bo tudi svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici, ki bo od 19. do 22. marca 2020. »Vse imetnike že kupljenih vstopnic obveščamo, da bomo v naslednjih dneh sporočili, na kakšen način bodo potekali postopki,« so sporočili planiški organizatorji. Prireditev bo tako po prvih ocenah imela 650.000 evrov izgube. V naslednjih dneh bodo začeli izvajati načrt, ki so ga pripravljali za primer tekmovanja brez gledalcev.