Jure Godler je eden najbolj prepoznavnih slovenskih komikov. Nase je opozoril v oddaji Hri-Bar, na Planet TV je doslej zabaval v oddaji Ta teden z Juretom Godlerjem, zdaj pa je Slavka Bobovnika nadomestil na vročem sedežu kviza Milijonar. Zdelo se nam je umestno povabiti ga na pogovor. Navsezadnje gre za precejšnjo napredovanje.

Skratka, Milijonar gre na Planet TV naprej. Uvedli pa so novo denarno lestvico in novo obliko pomoči – vprašaj voditelja.

Gospod Godler, čestitke za napredovanje. Je to napredovanje ali ne?

Najlepša hvala, to mi veliko pomeni. Vsekakor se mi zdi, da je to napredovanje. Takšno, ki sicer za seboj potegne veliko dela in odgovornosti, a vseeno je napredovanje.

Milijonar je med nami že nekaj časa, gledalci ga dobro poznajo, kako ste nanj gledali vi? Kakšen se vam zdi kot kviz oziroma šov?

Zdi se mi, da je to najboljši kviz na svetu. Tako dodelane podobe, luči, glasbe in suspenza enostavno ni mogoče najti v nobenem drugem izdelku tega žanra. Gledal sem ga že na ITV, ko ga je vodil Chris Tarrant, nemško verzijo, ameriško, tudi slovenske nisem zamudil nobene epizode.

Poleg denarja in vprašanj je v središču pozornosti voditelj. Morda mora biti celo malce bolj duhovit v primerjavi z drugimi kvizi. Kako ste oziroma boste pristopili k izzivu?

Izziva se bom lotil tako, kot določa format kviza. Se pravi, da igra poteka med voditeljem in igralcem proti računalniku, ki postavlja vprašanja. Pot je dolga 15 vprašanj in vmes se lahko zgodi marsikaj. Duhovitosti in suspenza pa vsekakor ne bo manjkalo.

Kakšnega Godlerja bomo torej videli na zaslonu?

Zelo prijaznega, odprtega, nežnega, tudi dramatičnega in okrutnega, predvsem pa zaveznika tekmovalk in tekmovalcev.

Kaj pa Ta teden z Juretom Godlerjem? Morda v njem pripravljate kaj novega?

Oddajo bomo navili na še višje obrate, vsak konec oddaje pa bomo po novem posvetili pogledu v zaodrje. Gledalke in gledalci bodo lahko videli, kaj se zgodi z ustvarjalci, ko se oddaja konča. Splača se pustiti daljinec pri miru.

Kakšna se vam sicer zdi trenutna satirična scena na Slovenskem? Spominjam se, da mi je univerzitetni profesor dejal, da ga skrbi odsotnost političnega humorja. To je bilo pred leti. Kako je po vašem s tem danes?

Zdi se mi, da ne šepamo na tem področju. Satira je prisotna povsod, radijske oddaje, TV-oddaje, zdi se mi, da se vedno bolj radi pošalijo tudi voditelji resnih informativnih oddaj. Je pa res, da obstaja prostor, kjer nas po kvaliteti satiričnih vsebin krepko peljejo lulat – imenuje se državni zbor. Tam so pa virtuozi.