2TDK je razpis za Glinščico objavil marca lani, nato pa ga je avgusta razveljavil. Referenca najcenejšega ponudnika namreč ni bila ustrezna, ostali dve ponudbi pa naj bi krepko presegali ocenjeno vrednost. Medtem ko je konzorcij podjetij Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel ceno postavil pri nekaj manj kot osmih milijonih evrov, je Kolektor CGP skupaj z družbama Riko in Pomgrad ceno postavil pri 13,5 milijona evrov, podjetje Godina pa pri 14,3 milijona evrov.

Konzorcij družb Markomark Nival, Nival invest in Ekorel je odločitev 2TDK o razveljavitvi razpisa izpodbijala na državni revizijski komisiji, ta pa jim je ugodila. 2TDK je tako izbranega ponudnika pozval k menjavi podizvajalca, rok pa se je iztekel danes.

Strokovna komisija 2TDK trenutno pregleduje predloženo dokumentacijo, na podlagi česar bo preverila, ali novoimenovani podizvajalec izpolnjuje vse zahtevane pogoje za sodelovanje ter da pri njem niso podani izključitveni razlogi, so zapisali na 2TDK in dodali, da bodo odločitev sporočili v najkrajšem možnem času.