Spadafora je na vprašanje o praznih tribunah na tekmah italijanskega prvenstva dejal, da se nagibajo k tej odločitvi in da bodo s tem skušali zajeziti širjenje novega koronavirusa, medtem ko časovni okvir zapiranja stadionov ni določen.

Pretekli mesec je italijanska vlada že uvedla ukrepe in sprejela odločitve, da se nekateri športni dogodki z večjim številom prisotnih ljudi na prostem na severu države v popolnosti odpovedo ali prestavijo. Nič drugače pa ni z nogometom.

Italijanski premier Giuseppe Conte je med drugim vladi danes že sporočil, da bo končna odločitev o usodi tekem v serie A v rokah vodstva tekmovanja in ne njegova.

Po prestavljenih obeh povratnih obračunih v polfinalu italijanskega pokala so zdaj prestavili že 12 obračunov na najvišji ravni, novi ukrepi pa bodo še naprej klestili športni spored v naši zahodni soseščini, pri čemer so vprašljive tudi tri velike kolesarske preizkušnje (Strade Bianche, Milano - San Remo, Tirreno - Adriatico), končna odločitev o izvedbi finala svetovnega pokala v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo pa bo padla v petek.

V Italiji se je doslej z novim koronavirusom okužilo več kot 2500 ljudi, 79 pa jih je umrlo.