V zadnjih 24 urah je koronavirusna bolezen 19 v Italiji zahtevala 28 novih smrtnih žrtev, s čimer je število vseh žrtev v Italiji naraslo na 107, navajajo italijanske oblasti. To je največ smrtnih žrtev izven Kitajske. Vse skupaj pa se je z virusom v Italiji okužilo že 3089 ljudi, to je 587 več kot v torek, poročajo tuje tiskovne agencije.

"3,47 odstotka okuženih je umrlo, 8,94 odstotka pa jih je že ozdravelo," je ob tem pojasnil vodja italijanske civilne zaščite Angelo Borrelli. V bolnišnicah je trenutno zaradi koronavirusa 1346 ljudi, od tega jih je 295 na intenzivni negi.

V deželi Furlanija - Julijska krajina (FJK), ki meji na Slovenijo, je okuženih 18 ljudi. Med njimi je tudi član deželnega sveta FJK in deželni tajnik stranke Slovenska skupnost Igor Gabrovec.

Italijanska vlada medtem nadaljuje s sprejemanjem ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Danes je sklenila, da bodo od četrtka do 15. marca zaprte šole in univerze po vsej Italiji. Ministrica za izobraževanje Lucia Azzolina je ob tem izrazila upanje, da bodo učenci in študenti čim prej znova sedli v šolske klopi.