Dvaindvajsetletna Konjičanka je do prvega odvzema servisa prišla v četrti igri prvega niza, ko je izkoristila drugo priložnost. Do konca uvodnega niza je še dvakrat vzela servis Belorusinji, ki se zaigrala prvič po lanskem OP ZDA v New Yorku.

V drugem nizu je bila ob novih dveh breakih Zidanškova, sicer 71. igralka sveta, še bolj zanesljiva ob lastnem začetnem udarcu. Do ene najlepših zmag ali bolje rečeno enega največjih skalpov v karieri pa je prišla po uri in šestih minutah igre.

»Izjemno je bilo igrati proti Viktoriji, ki je nekdanja številka ena,« je po dvoboju z nasmeškom na obrazu razlagala Zidanškova. »To je res poseben občutek in vesela sem zmage, še bolj pa načina, s katerim sem do nje prišla. Dobro sem se pripravila, zato sem zadovoljna z izkupičkom,« je še dodala druga najboljša slovenska igralka, ki ni čutila posebnega pritiska v dvoboju z dvakratno zmagovalko turnirjev velike četverice.

»Ni pomembno, kdo je na drugi strani mreže. Vedno se tako taktično, fizično kot mentalno pripravim na isti način,« je zaključila Zidanškova, ki se bo v drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 225.900 evrov pomerila z Rusinjo Anastazijo Potapovo.

Osemnajsletnica je bila v napetem obračunu boljša od Italijanke Giulie Gatto-Monticone s 6:4, 4:6, 6:4.