Helios Suns je po porazu v uvodnem krogu lige nova KBM za prvaka na Polzeli vpisal prvi par točk. Na gostovanju v Kopru je v razburljivi končnici ugnal aktualne državne prvake Koper Primorsko, ki bodo svojo tekmo prvega kroga z Rogaško odigrali v kasnejšem terminu.

Tekma je zaradi bojazni pred okužbo z novim koronavirusom potekala pred zaprtimi vrati oziroma praznimi tribunami, morebitni gledalci v dvorani Bonifika pa so bili znova prikrajšani za dramatičen zaključek. Če se je prejšnja tekma pred manj kot 48 urami v ligi Aba, ki je prav tako potekala pred praznimi tribunami, končala z domačim slavjem po redko videni zadeti trojki Marka Lukovića v zadnji sekundi iz več kot dvajsetih metrov, je tokrat Koper Primorska potegnila krajši konec.

Domačini so bili sicer večji del tekme v vodstvu; najvišjega so si priigrali v 34. minuti pri rezultatu 56:46. Domžalčani so potrebovali zgolj dve minute, da so ga izničili (56:56), v izenačeni končnici pa so bili za konček bolj zbrani. Zelo pomemben je bil koš Davorja Konjevića v zadnji sekundi napada za 63:61, enako pa drugi zadeti prosti met Blaža Mahkovica štirinajst sekund pred koncem tekme za 64:62.

Koper Primorska je v zadnjem napadu poskusila izsiliti podaljšek, vendar je najprej Sterling Gibbs zgrešil s polrazdalje, odbito žogo pa sta brez uspeha v koš skušala spraviti še Aleksandar Lazić in Žiga Dimec.

Ekipi nista blesteli, saj sta iz igre metali zgolj 36% oziroma 38% (Koper je dobil skok 47:38), najboljša strelca pa sta bila pri domačih, ki so nastopili z vsega sedmimi igralci, Lazić s 15 točkami (8 skokov), pri gostih pa Jure Pelko s 16 točkami (7 skokov, 4 podaje, 7 izgubljenih žog).

V tretjem krogu bo Koper Primorska gostovala na Polzeli (11. 3.), Helios Suns pa bo dan prej gostil Cedevito Olimpijo.

Krka vpisala prvi par točk

Krka je vpisala prvi par točk v ligi Nova KBM za prvaka, potem ko je v uvodu klonila proti Cedeviti Olimpiji, Hopsi pa so po zmagi proti Helios Suns prvič ostali praznih rok.

Tekma je bila nadvse razburljiva, odločitev pa je padla dobesedno v zadnjih sekundah. Na domači strani je bil junak Dalibor Đapa, ki je 1,3 sekunde pred koncem zadel dva prosta meta, na drugi strani igrišča pa je priložnost za zmago zgrešil Simo Atanacković, ki je bil ob polaganju deležen čvrste obrambe domačega igralca.

Hopsi, ki so dobili drugo četrtino s 27:12, so imeli ob glavnem odmoru štirinajst točk prednosti, v 29. minuti pa so še vedno vodili z 62:53. Krka se je vrnila v igro v zadnji četrtini; v 33. minuti je prešla v ospredje s 63:62.

Tekmo bi lahko Novomeščani odločili sebi v prid še pred končnico - slabi dve minuti pred koncem so povedli s 74:69, toda koši Anthonyja Collinsa (10 točk 9 podaj), Mihe Vašla (11 skokov) in Sandija Čebularja (20 točk) sedemnajst sekund pred koncem so Hopse vrnili v vodstvo (75:74).

V zadnjem napadu Krke je Đapa ohranil mirno kri s kazenske črte, Atanacković pa se je po zgrešenem metu še nekaj časa pogovarjal s sodniško trojko, ki obrambe igralca Krke ni ocenila kot osebno napako.

Največ točk za domačo ekipo, ki je nastopila brez poškodovanega prvega strelca Luke Lapornika, je dosegel Glenn Cosey - 18, od tega dvanajst v drugem polčasu.

V tretjem krogu bo Krka gostovala v Rogaški Slatini (10. 3.), Hopse pa doma čaka Koper Primorska (11. 3.).